5 cèntims maig 2018
29 de maig de 2018
Sant Adrià creará plan local para reducir los residuos que genera la ciudad
30 de maig de 2018

Sant Adrià aprova un pla local de residu zero a instàncies d’Esquerra Republicana de Catalunya

Amb aquesta moció, aprovada per unanimitat, la ciutat haurà de crear un Pla Local per al Residu Zero i adherir-se a la Xarxa de Municipis de l’Estratègia Catalana de Residu Zero.

El ple de Sant Adrià va aprovar per unanimitat una moció que pretén que la ciutat vagi més enllà de la separació de residus i avanci “cap a la reducció i reaprofitament progressiu dels residus com a recursos”.

Segons el regidor Rubèn Arenasvolem una ciutat que sigui capdavantera en polítiques de reducció de residus, perquè el millor residu no és aquell que es recicla, sinó aquell que no es genera. La nostra ciutat té un greu problema de civisme i netedat als carrers, no n’hi ha prou a canviar els contenidors, cal fer pedagogia entre la ciutadania i anar més enllà”.

Un dels acords que van suscitar més debat durant el ple va ser la responsabilitat de TERSA en les emissions que es produeixen en l’actualitat, i la necessitat d’involucrar-la en aquest pla. Recentment una auditoria de l’ajuntament de Barcelona ha servit com a base perquè s’hagi presentat una denúncia a la fiscalia per mala praxi d’aquest gestor de residus. TERSA és una empresa pública participada per l’ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

Estratègia global

La moció també demana participar de l’Estratègia Catalana Residu Zero, que procura tancar el cicle dels materials per transformar-los en matèria primera. L’objectiu d’aquí al 2020 és que el residu per persona sigui inferior a 1 kg/habitant/dia. També es vol que el mateix 2020 com a mínim el 70% dels residus generats siguin recuperats.

 

Accions locals

La moció també proposa accions locals, com el desenvolupament d’accions informatives que conscienciïn la ciutadania sobre la necessitat de reduir i reaprofitar. “Es tracta d’evitar el màxim d’abocaments i incineracions, i per aconseguir-ho hem d’augmentar la cultura de l’aprofitament i la reutilització” ha comentat Arenas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *