Esquerra Republicana inicia la seva campanya
11 de maig de 2015
ERC-Sant Adrià forçarà que el Ple de Sant Adrià debati l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)
25 d'agost de 2015

“La corrupció no la netejaran els corruptes”

Oriol Junqueras: “La corrupció no la netejaran els corruptes”

La corrupció és una de les majors preocupacions de la ciutadania, i amb raó, els diners públics són potser una de les coses que amb més cura s’han d’utilitzar i gestionar ja que no són propis, són de tots els ciutadans, i per aquesta raó, en els darrers temps la indignació amb la multitud de casos de corrupció que han sortit a la llum han despertat encara més un rebuig de la ciutadania a la pròpia política i els propis polítics.

A Esquerra Republicana estem cansats d’això, volem que els ciutadans tornin a confiar i sentir-se orgullosos dels seus representants i del partit en el qual depositen la seva confiança. No ens val aquella afirmació de que tots “són iguals”. En 84 anys de història, ERC ha pogut demostrar la seva honradesa i integritat en la gestió i en la forma de fer política.

Fa unes setmanes ja dèiem que volem una nova forma de fer política, i que la practiquem cada dia, en aquesta campanya i en els darrers dos anys que hem estat al carrer fent feina i al costat dels ciutadans, però també volem proposar a la ciutadania formes d’atacar la corrupció de forma decidida i real, ara i aquí.

Per aquest motiu, a ERC volem el teu vot per poder dur a terme una sèrie de millores reals en la transparència de la gestió del Ajuntament, creiem fermament que l’única arma real contra la corrupció és que els ciutadans tinguin el major volum d’informació sobre que fa l’Ajuntament amb els seus diners. Des de la nostra humilitat, hem publicat el nostre pressupost de campanya, així com la declaració patrimonial del nostre candidat.

Volem però, demostrar que anem en serio, i per això, aquestes són les nostres propostes. No seran les millors, ni les més agosarades, però són reals, no “costen” res, i es poden implementar el mateix dia 25 de maig si tenim la suficient força com per ser decisius al nou Sant Adrià:

  1. Utilitzarem les eines OpenData per a que qualsevol ciutadà pugui saber com es gasta fins a l’últim cèntim dels pressupostos municipals: sous, subvencions, viatges oficials, compres de material, etc.
  2. Impulsarem un Codi Ètic, d’Austeritat i Transparència que catalogui i reglamenti l’ús dels espais públics, incloent eventuals vehicles oficials, regals institucionals, convits institucionals. Fiscalització de l’oportunitat i despesa dels viatges oficials. Publicarem totes les retribucions a càrrecs orgànics i de confiança.
  3. Establirem un Pacte d’Integritat en l’àmbit de la contractació pública. Consisteix en la signatura d’un acord contractual entre el govern municipal i tots els licitadors en qualsevol contracte de l’administració.
  4. Crearem una plataforma electrònica pública (OCM) on es centralitzaran les compres per garantir-ne la transparència de totes elles. Amb la centralització facilitem la fiscalització, evitar els casos de corrupció, simplificació en la contractació, disminució dels costos, unificació de les demandes. A més, al ser públic els ciutadans poden fer-ne seguiment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *