Sant Adrià rebutja el nomenament de María Elósegui per al TEDH a instàncies d’ERC
27 de febrer de 2018
Pessebristes Sant Adrià
Agraïment als Pessebristes de Sant Adrià
16 de març de 2018

Esquerra Sant Adrià vota No al pressupost municipal del PSC

Votació del ple al pressupost 2018

El model de gestió dels poliesportius i la manca de compliment de bona part de les mocions aprovades al ple han fet que Esquerra perdi la confiança en el govern del PSC. Des de la formació independentista lamenten que el PSC no tingui un projecte clar per a la ciutat.

Vot de càstig. Després d’un primer any de confiança amb un vot positiu, un segon any d’escepticisme amb una abstenció, aquest any Esquerra Republicana de Catalunya ha decidit votar ‘No’ al pressupost presentat pel PSC per a la seva aprovació. Finalment els socialistes han tirat endavant el pressupost amb el vot favorable d’ICV, la regidora no adscrita Fina Navarrete i el PDeCAT.

El no dels republicans es basa en dos raons, l’alineació del PSC amb el bloc del 155 i la pèrdua de confiança en les paraules de l’actual equip de govern. “un dels motius principals del nostre vot en contra del pressupost, és i serà la manca d’efectivitat de les mocions que s’aproven al ple” ha afirmat Antoni Vélez, regidor d’Esquerra a Sant Adrià. “Sense anar més lluny els Pressupostos participatius, que els realitzats el primer any no es van executar i els que s’havien de fer aquest any ni s’han plantejat”.

No comparteixen la visió de ciutat
Des d’Esquerra Republicana Sant Adrià han afirmat que “no compartim la visió de ciutat que se’ns proposa”, i posen com exemple el model de gestió del Marina-Besòs, la manca de solució per la piscina del poliesportiu Ricart o la desaparició dels pressupostos participatius. Per Rubèn Arenas, portaveu del grup municipal “cal ser més valents amb alguns problemes de la ciutat i amb projectes que vagin més enllà”.

Manca d’efectivitat de les mocions aprovades
El principal motiu, argumenten els republicans, és que la majoria de mocions aprovades, en les que s’hi ha treballat en la cerca de consensos i per tal que puguin dur-se endavant, acaben en un calaix sense ser aprovades, o si ho fan, ho fan a mitges. Entre d’altres n’han citat la que cercava la modificació del Reglament orgànic municipal, la conservació i rehabilitació dels panots de l’antic mercat d’encants, l’adopció del domini .cat, la platja per a gossos, l’arranjament i millorar la mobilitat al barri de la Catalana, el pla d’impuls del polígon industrial Monsolís el Banc d’ADN… i així fins a gairebé una vintena de mocions aprovades al ple i que estan sense executar satisfactòriament.

Suport al ‘bloc del 155’
En la negativa d’Esquerra Republcana també ha pesat el suport del PSC a les mesures repressives contra el govern de la Generalitat, que manté el vicepresident Junqueras i el conseller Forn a la presó així com Carles Puigdemont i diversos consellers a l’exili. Pels republicans “Hi ha gent patint, que necessita d’un govern efectiu per poder continuar endavant, i amb el 155 i el no reconeixement de la voluntat dels ciutadans expressada en les eleccions del 21D el PSC es posa del costat de la repressió i en contra d’ajudar a les persones”.

Comments are closed.