ERC va realitzar un homenatge a la figura de Lluís Companys en el 76è aniversari del seu afusellament, en un acte que va reunir més d’una vintena de persones davant del monument a qui fou President de la Generalitat.

El passat dissabte 15 d’octubre va commemorar-se el 76è aniversari del President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys i Jover. Coincidint amb l’efemèride, la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià va realitzar un acte en memòria de l’únic president electe d’Europa afusellat pel feixisme. L’homenatge va reunir més de vint persones davant del monument a Lluís Companys, a l’avinguda de la Platja, que van recordar la vida i llegat del president.

Jordi Borràs, secretari d’organització d’ERC Sant Adrià, va recordar la vida de Lluís Companys. Borràs va posar èmfasi en els compromisos de Companys que van dur-lo a la presó diverses vegades, tant per la seva defensa dels drets nacionals, com per la seva lluita com a advocat laboralista en defensa dels sindicats i dels treballadors.

Rubèn Arenas, portaveu del grup municipal d’ERC a Sant Adrià, va parlar del que representa Companys en l’actualitat. Arenas va destacar dues iniciatives que des de Catalunya pretenen rescabalar la memòria històrica: la declaració del 15 d’octubre com a “Dia nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i de la repressió franquista”, i també la proposició de llei endegada al Parlament per anul·lar les sentències i els judicis sumaríssims del franquisme.

Arenas també va denunciar l’intent de certes esquerres de voler canviar la història, i va reivindicar el compromís d’ERC en la lluita antifranquista. Arenas va recordar la dura repressió franquista contra militants i càrrecs d’Esquerra Republicana que li va valer la vida a més de set-cents militants de la formació republicana, incloent 45 alcaldes, 2 diputats, i el president Companys.

Els assistents van realitzar una ofrena floral al monument i l’acte va cloure amb el cant dels Segadors i un esmorzar de pa amb xocolata, última voluntat del president Companys abans de ser afusellat per les tropes militars espanyoles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *