Camp de la Bota
Posicionament sobre el futur del Camp de la Bota
11 d'abril de 2018
Pepe Aneas, president del Femení Sant Adrià
Entrevista a Pepe Aneas, president del Femení Sant Adrià
24 d'abril de 2018

El PP usa la seva majoria al senat per tombar una moció d’ERC per la recuperació de la Memòria Històrica al Camp de la Bota

captura votació al Senat

La moció, que el grup parlamentari d’Esquerra Republicana ha presentat a la comissió de Justícia de la “cambra alta” espanyola, instava el govern espanyol a recuperar la memòria històrica a Sant Adrià de Besòs i la creació d’un centre memorialístic al Camp de la Bota.

Aquest dilluns el Camp de la Bota de Sant Adrià ha estat present al Senat gràcies a la moció que el senador Bernat Picornell ha defensat en la comissió de Justícia. La moció treballada conjuntament pel senador Bernat Picornell i la secció local d’Esquerra Sant Adrià denuncia el lamentable estat de l’actual espai de memòria i la necessitat de recuperar la memòria.

La moció ha estat rebutjada pel vot contrari dels 15 senadors del PP d’aquesta comissió. La resta de grups hi han votat a favor, sumant onze vots. D’aquesta manera el PP ha fet ús de la seva majoria en aquesta cambra, també a comissions, per rebutjar una moció que tenia tres punts.

  1. El Govern d’Espanya es comprometi amb l’ajuntament de Sant Adrià de Besòs i amb la Generalitat de Catalunya per a la recuperació de la Memòria Històrica del Camp de la Bota.
  2. Col·laborar en l’impuls i promoció de la resta d’espais de memòria històrica de Sant Adrià de Besòs, especialment el refugi antiaèri de la Plaçeta Macià i l’antic ajuntament republicà.
  3. Col·laborar amb l’impuls i promoció de la memòria de les víctimes dels bombardejos amb la senyalització dels llocs on van caure les bombes.

La moció reclamava que fos el govern espanyol qui se’n responsabilitzés ja que aquests crims van realitzar-se sota la seva legalitat, i per tant els republicans consideren que és ell qui se n’ha de fer càrrec.

Tot i haver estat rebutjada, per als regidors d’Esquerra Republicana això no suposa un punt i final. Segons el regidor Antoni Vélez, “Aquesta votació no canvia res, seguirem treballant per la dignificació de la memòria històrica des de tots els fronts possibles. El senat n’era un i ja ens esperàvem aquest resultat, però era necessari evidenciar la negativa del PP a fer justícia.”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *