Una proposta pels nostres poliesportius
4 de gener de 2017
El futur dels poliesportius. Municipalitzem?
Jornada “El futur dels poliesportius: Municipalitzem?”
18 de gener de 2017

Una ciutat amiga dels animals

Des del principi de la legislatura i ja inclòs al nostre programa electoral resava la necessitat de convertir la nostra ciutat en un espai més obert i integrador. Una ciutat amb més sensibilitat cap aquells nous drets que sorgeixen de la societat i que ens ajuden a progressar. La conquesta dels drets dels animals i de la vida digna i l’aplicació dels mateixos fa de la nostra ciutat, un referent progressista i amb visió de futur.

Una platja per a gossos
En el mes de maig, ERC – Sant Adrià vàrem aprovar una moció que posava una data màxima de dos anys per dur a terme un referèndum per tal que la ciutadania decideixi si vol tenir o no una platja per compartir entre persones i animals. Actualment, molts ciutadans utilitzen la desembocadura del riu Besòs i les illes que es creen en el seu interior per dur els seus animals de companyia, fent malbé l’espai on moltes aus dipositen els seus nius.

Així doncs, vàrem detectar la demanda dels veïns i posar fil a l’agulla, aprovant una moció amb la clara vocació de guanyar aquest espai per a la ciutat.

Tanmateix, l’exemple de Barcelona posa de manifest la demanda existent i les possibilitats d’èxit garantint la seguretat i benestar de tots els usuaris de la platja. A més, genera un espai de llibertat i igualtat amb la resta de veïns garantint que els que ho desitgin puguin gaudir de l’espai natural que és la platja amb els seus animals, evitant conflictes i malentesos i fent un bon ús dels espais cívics de la ciutat.

Reconeixement de les voluntàries

En la mateixa moció aprovada de la que hem fet referència anteriorment, vàrem destacar i reconèixer l’enorme tasca de les voluntàries, sovint anònimes i evidentment no remunerades que són vitals en funcions necessàries que l’Ajuntament no pot cobrir com pot ser el control de les colònies de gats o la cura i alimentació dels mateixos.

Les voluntàries agraïnt aquest reconeixement i amb l’impuls dels compromisos adoptats a la moció aprovada, es van constituir en Associació, per tal de guanyar drets jurídics i poder començar a organitzar-se millor de cara a continuar prestant el servei i millorar-lo en la mesura del possible, així com augmentar els efectius per ser més eficients.

Una de les reivindicacions més importants és la construcció d’una gatera on disposar d’un espai a l’aire lliure controlat per als gats, per poder desenvolupar de manera rigorosa i correcta totes les tasques que comporten la cura d’un gat salvatge. Així com l’habilitació d’un espai – local de transició – on portar els gats després d’una intervenció quirúrgica, vacunació o tractament d’esterilització.

Obtenció de pressupost addicional per animals

Al mig de l’any passat, vàrem tenir l’oportunitat de poder negociar una part de romanents de pressupostos de diferents àrees on com a ERC Sant Adrià vàrem lluitar per aconseguir un extra de 6.000 € per augmentar el pressupost previst per animals per l’Ajuntament, augmentant-lo en un 200 % ja que el previst inicialment era de 3.000 €. Ho vàrem aconseguir i finalment abans d’acabar l’exercici, amb reunions d’últim minut abans de Nadal, es van realitzar les compres de gàbies de captura per a les voluntàries, obtenir el compromís de l’assignació d’un local de transició, augmentar la dotació per a vacunació així com per a esterilitzacions.

Correcan per a Sant Adrià Nord

Una de les lluites sonades d’aquest any pel que fa a animals també ha estat la nostra posició com a ERC demanant el vot als pressupostos participatius per impulsar la construcció d’un correcan per a Sant Adrià Nord i emplaçat idealment als terrenys del parc de la Pollancreda. Una posició configurada per una gran demanda per part dels ciutadans així com un compromís electoral del nostre partit en les passades eleccions municipals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *